Den svære handel.. Bogø ..Webmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret. Mere om Dobbeltmordet... Dines Bogø ...
I 1955 skriver redaktør Knud V. Zeltner en række opsigtvækkende artikler. Zeltner har særdeles gode kontakter til kriminalpolitiet på Frederiksberg og ofte kan han citere detaljeret fra rapporterne.

Zeltner hæfter sig særligt ved den meget store handel som en række konfektionsfirmaer indgik kort tid efter befrielsen. En handel med køb af uld, der skulle forarbejdes i udlandet.

Der blev dannet en sammenslutning med direktør Hans Holten som leder. Sekretær i sammenslutningen var kontorchef Vilhelm Jacobsen, der bl.a. skulle forhandle med en svensk direktør, der repræsenterede de udenlandske firmaer.

Sammenslutningen havde store problemer med at få alle importtilladelserne fra "Direktoratet for Vareforsyning"". Specielt da man ændrede aftalen, så der skulle importeres mere uld end først aftalt. Men på forskellig vis lykkedes det alligevel. Havde Vilhelm Jacobsen "gode forbindelser"?

Naturligvis interesserede politiet sig særdeles meget for den handel. Var der penge under bordet?

Havde firma Carl Holten evt. snydt de andre i sammenslutningen? Var det firma Carl Holtens bogholder der førte regnskaberne for sammenslutningen.

Den bogholder der pludselig døde i oktober 1947.

Politiet undersøgte bl.a. hvilke personer der havde været ansat i "Varedirektoratet" og i "Prisdirektoratet". En dengang ukendt cand. pol. Simon Spies havde f.eks. været ansat som kontorfunktionær i "Varedirektoratet", men han var ansat på et senere tidspunkt.