Myten om et stykke lever


Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret". Dobbeltmordet: Generelt

Mange historier eksisterer om et stykke lever, der var anbragt på ægteparrets gravsted.

I lighed med meget andet om denne sag, er der gennem tiden fremkommet mange beretninger, der stærkt afviger fra de virkelige forhold. Inklusive dybt mærkelige eventyrhistorier om levende døde spøgelser og den slags!Dines Bogø - Dobbeltmordet
Indhold i denne artikel, skrevet mange år efter Dobbeltmordet, var med til at forvirre om det punkt med "Kødet på graven". Der er mange forkerte oplysninger i artiklen og de oplysninger er ofte blevet gengivet.Her er fakta:

Hvert år lagde ægteparrets ældste hushjælp Katy Alexandra Jørgensen blomster på parrets grav. I slutningen af maj 1958 havde fru Jørgensen dog bedt en blomsterdame fra Kbh. SV. om at sørge for, at der blev købt en buket roser til gravstedet. Blomsterbuket skal være på plads inden 1. juni, som hun husker, som dato for nedsættelsen af urnerne.

(Fru Jørgensen sammenblander to datoer. Nedsættelse af urner sker 23. maj 1948 og Inger Margrethe Jacobsens fødselsdag er 1. juni).

Da blomsterdamen om morgenen den 31. maj 1958 kommer til graven finder hun et stykke sammenrullet kød, beskrevet nærmest som en lillefingertykt mørbrad (bi-filet). Kødet er anbragt til højre i gravstedet foran Jacobsens gravsten. Midt i kødet, der var råt og stadig rødt, var der anbragt en afskåret pelargonie.

Pelargonie var taget fra graven. Anbragt dagen før af Ingers tvillingbror Jørgen Scheel fra Sorø, der havde været i København. Han havde anbragt en pelargonie foran sine forælres gravsten og foran Jacobsens gravsten.

Personale på kirkegårdskontoret bliver tilkaldt og politiet derefter underrettet.

Da politiet har undersøgt gravstedet fjerner Katy sent om eftermiddagen den 31. maj 1958 kød og blomst. Hun var i samme anledning taget til Frederiksberg fra sommerhuset i Avedøre.

Politiet brugte lidt energi på sagen, men uden resultat.

Katy Jørgensen har senere omtalt sagen med kødet. Hun har nævnt, at det med kødet og blomster havde forbindelse med datoen for nedsættelse af urnen, men under alle omstændigheder betragtede hun 1. juni som mindedagen.Dines Bogø - Dobbeltmordet
Ægteparret Jacobsens ældre hushjælp Katy Jørgensen ved graven omkring 1975.

Dines Bogø - Dobbeltmordet Dines Bogø - Dobbeltmordet
2006 og 2010. Gravstedet er nedlagt for mange år siden og de hække, der markerede det tidligere gravsted, er fjernet i 2009.