En kvinde "falder ud" af et vindue oktober 1947


Webmaster: Dines Bogø

Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret". Dobbeltmordet - generelt


En kvindes selvmord!

Den omtalte kvinde var  den 49 årige fuldmægtig frk. Heda Jensen, som var bogholder i firmaet Carl Holten. Hvorfra vidste man, at hun var "faldet" ud fra et vindue på 4. sal?Version 1:

En ung pige boede til leje i et værelse tæt ved English House. Den unge pige fulgtes på Nørreport med en veninde kort tid efter "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej".

"Jeg skal lige tilbage og hente noget", sagde hun til veninden. Veninden havde ventet et stykke, da hun hørte en ambulance.

I.flg. politiets oplysninger havde den unge pige begået selvmord ved at kaste sig ud af sit vindue. Det mærkelige var bare, at pigen kort tid før havde købt 3 par nye strømper. Men det var selvmord, blev der sagt og sagen henlagt.

Den unge pige havde kendt kontorchef Vilhelm Jacobsen. Fra sin lejlighed kunne hun se Jacobsens kontor, og på venskabelig fod vinkede de ofte til hinanden.

Denne version indeholder brudstykker af den rigtige version og sammenblanding af oplysninger om en anden kvinde.Version 2:

I halvtredserne begår en ung pige selvmord ved udspring fra et højhus. Hun havde haft en ledende stilling i firma Carl Holten/English House, og hun havde været en af kontorchef Vilhelm Jacobsens fortrolige. Denne version er en sammenblanding af to selvmord.Version 3:Området ved English House. Frederiksborggade, Nørrevold, Gothersgade. "Skrædder" videreekspederede klædestof under krigen fra Sverige til English House.  (I "Pension Gotha" boede Hestetyven, der havde kontakt til tyskerne, danske antikommunistiske kredse og måske til kontorchef Jacobsen). Hestetyven - generelt

Den 49-årige frk. Heda Jensen, der var bogholder i firma Carl Holten, beder den 23. oktober 1947 om, at få lov til at gå før lukketid. Hun har bestilt et par strømper i Magasin, som hun gerne vil afhente.

Næste morgen bliver hun fundet i en baggård i Gothersgade. Baggården lå bag en ejendom, der tilhørte "Dansk-svensk Herrekonfektion". I mange år lå firmaet "Svensk Herrekonfektion i Gothersgade 133, 2-4 sal. Firmaet hed senere "Crown".


Gothersgade 133.

Heda Jensen var deprimeret og hun havde 10 år tidligere forsøgt selvmord. Hendes forhold til kolleger i firma Carl Holten blev meget nøje undersøgt, specielt efter at politiet havde fået flere henvendelser. Der var både antydninger af forhold til navngivne mandlige ansatte og at hun havde kendskab til pengeafpresning m.v. Der blev ikke fundet noget, der tydede på at der var hold i antydningerne.

Politiet henlagde sagen som uopklaret: "Fald fra ejendommens 4. etage ved trappe. Måske selvmord"!

Man skal nok særlig bemærke, at Heda Jensen havde hentet nye strømper og at hun ikke havde efterladt et afskedsbrev!

Denne version er den korrekte.