Den første rapport .................. Dines Bogø ...........Webmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret. Dobbeltmordet: Generelt


Den første rapportside

Kl. 08.18 modtog Frederiksberg politi opkald fra Peter Bangs Vej 74, 3. tv. om at kontorchef Jacobsen og hustru lå dræbt i nabolejligheden.

Kort tid efter var en enkelt kriminalbetjent og tre ordensbetjente på stedet. Det med at hele mandskabet (To vagthold) fra Frederiksberg Politistation styrtede til gerningsstedet er en myte.

At stedet var overrendt af journalister og fotografer er ligeledes en myte.

Der findes meget få pressefotos fra lejligheden og gaden taget den 20. februar 1948.

En pressefotograf og en journalist (begge fra samme blad) var i lejligheden. Tre af familien Jacobsens bekendte var ligeledes i lejligheden ud over diverse politifolk fra Frederiksberg inkl. politimester og en politikommissær, personale fra flere af politiets tekniske afdelinger og retsmedicinere.

Den kriminalassistent, der skrev den første rapport i 1948, skrev i begyndelsen af halvfemserne en 4-siders beretning om sine oplevelser den 20. februar 1948. Indhold omkring detaljer er identisk med den officielle rapport på et nær et meget væsentligt punkt, der skulle udelades af den officielle rapport.
Der var trængsel skrev man både uden for døren, bag døren og på gaden den 20. februar 1948. En kendt journalist fra et formiddagsblad blev i første omgang nægtet adgang.