Valborg Holtens død 30. marts 1957 ... Dines Bogø ...Webmaster: Dines Bogø


Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret". Dobbeltmordet: Generelt

Dines Bogø
Valborg Holten var 30. marts 1957 passager på "M/S Selandia". (Postkort).

I.flg. et udateret avisreferat forsvandt Hans Holtens hustru Valborg. Hun "blev skyllet over bord om natten", da hun var på en luksus-sørejse til Australien.Forfatteren Erik Haaest havde på et tidspunkt på sin Internetside en anden og mere detaljeret beskrivelse af forløbet:

Med en stadig levende sømandskollega Poul Hansen som kilde oplyser Helge Stage, Fanøgade 8, 2100 København Ø, at også Hans Holtens enke, Kirsten og Preben Holtens mor, Valborg Holten, begik selvmord - nemlig ved at kaste sig overbord fra et ØK-passagerskib, da det passerede ud gennem Elbens munding nord for Hamburg på vej til USA den 13. eller 14. maj 1956.

Valborg Holten "havde efter mandens død" (DB: Hans Holten døde 11. juni 1958) taget en tur med ØK til Østen (Hongkong). På tilbageturen havde hun besluttet at fortsætte med passagerskibet til USA, da skibet forlod København igen den 11. maj 1956.

Med ombord var en god bekendt af ægteparret Valborg og Hans Holten, Københavns overborgmester H.P. Sørensen, som for øvrigt selv boede på Peter Bangs Vej, hvor dobbeltmordet var begået 8 år tidligere.

Som medlem af inderkredsen i regeringspartiet har H.P. Sørensen uden tvivl kendt sandheden om Dobbeltmordet. Måske har han uforvarende (i beruset tilstand var H.P. Sørensen kendt for ikke altid at vare sin mund!) fortalt fru Valborg Holten, hvad der egentlig lå bag mordet på hendes afdøde mands gode venner, den myrdede kontorchef Vilhelm Jacobsen og hustru Inger Margrethe. Det kan have slået hende sådan ud, at hun har besluttet sig for at dø.

DB: Bemærk ovenfor, at den omtalte kilde omtaler en dødsdato for Valborg Angela Eugenia Holten, der ikke er i overensstemmelse med den rigtige dato og øvrige oplysninger i afsnittet skal tages med stort forbehold.

DB: Det er rigtigt, at Valborg Holten forsvandt i Fjernøsten under en rejse med M/S Selandia ultimo marts 1957. Oplysningerne om Elben relaterer sig til en anden begivenhed.