Juniorchef Preben Holten 1911 - 1967... Dines Bogø ...Webmaster: Dines Bogø


Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret".
Dobbeltmordet: Generelt ... Dines Bogø ... Preben Holtens gravsted


Efter Carl Holtens død i 1930 blev barnebarnet Preben Holten tilknyttet firmaet på Nørrevold, men indtrådte først i direktionen i 1938.

Dines Bogø
1943. Juniorchef Preben Holten (18. april 1911 - 20. april 1967).

Dines Bogø
Han var i 1934 blevet gift i Lynge Kirke med skuespillerinden Aase Clausen (1914-2005), der i 1932 var blevet Miss Europa.Preben Holten havde flere interesser. Bl.a. eksperimenterede han i 1937 med modtagelse af radiosignaler.

Efter ægteskabet med frk. Aase Clausen flyttede parret ind i den store villa i Hellerup, hvor Preben havde boet som ungkarl.

Senere fik de lejlighed et par steder på Østerbro inden de flyttede ind i den store strandvilla i Hellerup, hvor de boede fra 1938 til 1955.

Næste bolig var en meget stor ejendom længere nordpå stadig med grund ned til Strandvejen. Sidste bopæl, hvor Preben Holten døde, var deres store sommerhus i Nordsjælland, der var blevet ombygget til helårsbolig.

Familien var meget glad for flot havudsigt, som de også havde fra deres tre sidste boliger.I oktober 1943 rejste Preben Holten via en nøje planlagt rute til Sverige efter, at han frygtede at hans aktiviteter i Modstandsbevægelsen var blevet afsløret. Hustruen Aase og datteren Hanne fulgte efter til Sverige nogle måneder senere.

I Sverige blev Preben Holten optaget i Den Danske Brigade. Han kom til Danmark med Brigaden lige efter befrielsen.

En af Preben Holtens store interesser var biler og gerne af den store type. Der gik lang tid efter Befrielsen før Preben Holten fik den eftragtede køretilladelse.

I 1947 var han sammen med flere, bl.a. vennen Henning Karmark, producent på en dansk spillefilm.