Damen og Hunden i Botanisk Have Bogø Webmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret.
Dobbeltmordet - generelt ... Dines Bogø ... En dame under mistankeFra avisartikler om den meget omtalte hund, der var ledsaget af en nydelig dame.I.flg. flere vidner var kontorchef Vilhelm Jacobsen set i Botanisk Have efter kontortid kl. 16.30 den 19. februar 1948. Han var set i selskab med en nydelig velklædt yngre dame, der medbragte en Cocker Spaniel i snor.


Kontorchef Jacobsen blev set i Botanisk Have. En dame, der havde kendt Vilhelm Jacobsen i mange år, så ham, da hun gik tur med sine børn i parken. Hun var ikke i tvivl om, at det var kontorchefen fra firma Carl Holten hun havde set. Hun genkendte senere hunden, da politiet fandt den som herreløs.

Politiet brugte mange ressourcer på at finde damen med hunden. Samtlige politistationer i København arbejdede i døgndrift på at gennemgå hunderegistre. Mange kendte og ukendte damer blev udpeget som "Damen med hunden i Botanisk Have".

Den mest kendte af damerne var Svend Hasselstrøms 38 årige hustru Erna Ida Marie (af vennerne kaldet "Bobby"). Erna og Svend Hasselstrøm havde dog kun en schæferbastard.

Kort tid efter aviserne havde omtalte detaljerne med damen og hunden i april 1948, blev der fundet en kostbar hund, der nøjagtig passede på beskrivelsen fra Botanisk Have. Hunden, der blev anbragt i et internat på Frederiksberg, blev aldrig afhentet.

Politiet fandt ved hjælp af flere tips frem til et ægtepar på Vesterbro, der havde haft en Cocker Spaniel. Hunden "forsvandt" fra ægteparret i begyndelsen af april 1948. Parret fortalte politiet, at de havde haft flere hunde, men aldrig en af den race. Familie, bekendte og naboer fortalte politiet noget andet.

Ægteparret havde forbindelse til "Edderkopperne" og politiet troede ikke på det nu afdøde pars forskellige forklaringer. Der var flere besynderlige forhold omkring deres adfærd i februar-april 1948.
Kl. ca. 17.35 tog Vilhelm Jacobsen en taxa fra Nørreport-holdeplads. Botanisk Have ses i baggrunden. Foto er taget i 1954.
Politiet lavede en rekonstruktion i Botanisk have i forsommeren 1948. Et af vidnerne, der havde set kontorchef Jacobsen sammen med damen og hunden, genkendte den herreløse hund med 100% sikkerhed, som den hund, der var set den 19. februar 1948.