Radio, Tv, Aviser.Dines Bogø.Webmaster: Dines Bogø


Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret".

Dobbeltmordet: Generelt

Dines Bogø Dines Bogø
Dansk TV-kanal: Kanal 4. Nogle af de medvirkende i udsendelsesrækken. (Foto: Kanal 4).Medierne beskæftiger sig fortsat med Danmarks største kriminalsag. Mandag, 29. september 2008 behandlede Kanal 4 kl. 21.00 sagen i programmet: "Jagten på den 6. sans".Fra DKDEBAT.DK: Lagt på nettet 29. september 2008 kl. 00:35


Mandag aften på Kanal 4: Clairvoyante om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej.


Studieværeten Rasmus Steentoft (tv) går i tv-serien "Jagten på den 6. sans" på Kanal 4 sammen med den pensionerede kriminalinspektør Per Kanding (th) helt tæt på synske og undersøger om der overhovedet findes noget så flyvsk som en 6. sans.

Med så neutralt et udgangspunkt som muligt, ønsker de at kommer nærmere et svar. I programserien præsenteres 12 mennesker, der alle mener at besidde evner ud over det sædvanlige. Med tests af forskellig sværhedsgrad og karakter sættes de medvirkende på prøve for at undersøge de påståede evner. Undervejs vil deltagerne blive skilt fra, indtil den deltager med tættest og bedst kontakt til sin 6. sans står tilbage som vinder.

Mandag aften kl. 21 sendes 7. afsnit i serien. Den drejer sig bl.a. om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej i 1948, som plattenslagerne Ole Hans Jensen og Britt Bartenbach i den ufrivilligt komiske bog "Den sidste aktion"  for nylig har bragt en mildest talt alternativ forklaring på ... også baseret på "clairvoyante" udsagn.

Til slut i aftenens udsendelse står deltagerne i en sen nattetime bogstaveligt ovenpå graven, hvor ægteparret fra det uopklarede dobbeltmord ligger begravet. De clairvoiante får mange signaler ind. Men ingen af dem harmonisrer med Ole Hans Jensens og Britt Bartenbachs flyvske drømmesyn.

Historikeren Dines Bogø, der er én af de få, der virkelig kender til detaljerne omkring det uopklarede dobbeltmord, har leveret fotos og andet baggrundsmateriale til udsendelsen.  

Blandt aftenens andre emner er spørgsmålet, om en clairvoyant, når en kvinde har født sit barn på bagsædet af en bil i høj fart på vej til sygehuset, fem år efter kan sætte dig ind i den samme bil og fortælle præcis, hvad der er sket, uden at kende til forhistorien i forvejen og uden et eneste spor i bilen. Vi skal også se, om det er muligt at fortælle, om en hest er stærkt aggressiv eller er halt på venstre forben blot ved at mærke på den. 

Kanal 4, mandag den 29. septemer 2008 kl. 21.00.