Jacobsens loftrum på 5. etage ... Dines Bogø ......Webmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret. Dobbeltmordet: Generelt


Aviserne omtalte loftrummet i marts 1948.Politiet var også begyndt at interesserer sig meget for de modstandsfolk, som ægteparret Jacobsen illegalt havde haft boende i loftværelset på 5.sal. Politiet kendte to navne, men man mente, at der var flere, der havde benyttet loftværelset.

Fru Jacobsens far, der under en del af besættelsen boede i gæsteværelset, var imod at loftværelset blev brugt til illegalt ophold. Specielt var han imod, at det var en bestemt politimand, der var gået under jorden, der opholdt sig på loftet.

På et tidspunkt forlød det, at to af de modstandsfolk, der skulle have benyttet loftrummet, var blevet henrettet af tyskerne i 1945.

Den kendte modstandsmand Erik Westenholz Kiær (1922-2006) fra Studenternes Efteretningstjeneste har bl.a. i et radiointerview (genudsendt april 2005) fortalt om sit ophold hos Jacobsens. Westenholz har flere versioner af selve opholdet og flere versioner af, hvem der havde henvist ham til Peter Bangs Vej 74.

Erik Westenholz oplyste både, at han var henvist af nogle bekendte, der var i familie med Jacobsens. Men han har også fortalt, at det var "Store-bjørn" der var kontakten via en forretningsindehaver i ejendommen.

Han skifter samtidige mellem at fortælle, at han sov på loftet og at han sov i gæsteværelset!

Westenholz fortæller også, at han som mange andre mener, at Lille-bjørn kunne være involveret i dobbeltmordet. Brutaliteten ved drabene kunne ligne Lille-bjørns facon, mener han. Politiet lytter til ham, men på det tidspunkt har Lille-bjørn allerede været afhørt utallige gange.

Erik Westenholzs daværende hustru og hans mor Lili (aktiv modstandskvinde med dæknavnet "Lise") siger til politiet, at man ikke skal tro på ret meget af det Erik Westenholz siger.