Redaktør Anders B. Nørgaard om sagen.....Webmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret. Dobbeltmordet - generelt

Anders B. Nørgaard
Anders B. Nørgaard (1905-1984). Redaktør på avisen Socialdemokraten. I slutningen af fyrrene afslørede han sammen med journalist Poul Dalgaard den såkaldte Edderkopsag.

I 1953 udsendte Nørgaard bogen "Københavns Underverden" (genudgivet 2000).

Anders B. Nørgaard fik sammen med Poul Dalgaard Cavling-prisen i 1949.Under en rejse til Liberia i Afrika i begyndelsen af tresserne fortalte Anders B. Nørgaard privat til nogle rejsefæller om sagen. Meget detaljeret, men ikke til gengivelse.

Han sagde, at sagen fra Peter Bangs Vej aldrig vil blive opklaret. På ministerplan og blandt højtstående politifolk var man ikke interesseret i, at der blev undersøgt mere i den sag.

Desuden var gerningsmanden den samme som manden fra Dobbeltmordet i Køge Bugt. Der var også flere forbindelser til Edderkopsagen. De sager hang sammen også med andre begivenheder fra dengang.
En del år efter, at Anders B. Nørgaard havde været i Monrovia, Liberia, blev han kontaktet af en mand, der fortalte, at gerningsmanden til Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej var en "adelig eller halvadelig".

Mordene på ægteparret Jacobsens skulle være godkendt af politiet. Motivet skulle være, at kontorchef Vilhelm Jacobsen på firmaet Carl Holtens vegne havde medvirket til "Værnemageri" 1940-1945.

Nogle af de nye teorier er efterfølgende gengivet i genoptryk af Nørgaards bog, men det er ikke Anders B. Nørgaards egne tilføjelser i genudgivelsen.