Dobbeltmordet På Peter Bangs Vej

"Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret"

Elskerens første automobil - en førkrigsmodel

Mere om den omtalte Ford

En bil med svigermorklap:

Dines Bogø
Dagbladet Politiken skriver primo 1948 om de amerikanske biler med vandret kølergitter (grin), der er importeret til Danmark. Modtagerne har fået bilerne som "gave" fra en rig onkel i USA. Skattevæsenet har en opdattelse af, at gaven er skattepligtig og bilejerne (lidt over 300 stk.) kan forvente en ekstraregning, der (i 2012 kr.) kan ligge på mod 1/4 million kr. "Grinet", set tegning, kan måske stivne lidt!
Dines Bogø
Inger Jacobsen havde flere elskere, mener nogen! En bekendt eller måske en husven købte i sensommeren 1945 en ældre brugt Ford V8. Oprindelig havde denne cabriolet fra 1937 været sortlakeret, men efter totalskade 5. maj 1945, var den blevet renoveret og omlakeret i lys farve.
Dines Bogø
Sommeren 1947: Ford V8 cabriolet, årgang 1937. Indregistreret sensommeren 1945 til en direktør i København, som K 18.922.
Dines Bogø
Sommeren 1947: Ford V8 cabriolet, årgang 1937. Indregistreret sensommeren 1945 til en direktør i København, som K 18.922.
Dines Bogø
I årsberetninger 2011 fra Sporvejsmuseet vises eksempler på førkrigsmodeller (tv de to første vogne) og "Dollargrin" (th).

I 1948 var en Ford V8 årgang 1937 en meget almindelig bil. Den blev betegnet som en gammeldags 2-personer bil med svigermorklap (sæde uden for kaleche, hvor man spøgefulgt sagde, at der anbragte man svigermor. Hun var udsat for vind og vejr og hun kunne ikke blande sig i, hvad der skete inde i bilen).

Danmarks Radio oplæser i "PodCast udsendelser" 2017 fra en bog noget om, at en 5-7 personers moderne Dollargrin i 1948 sagten kan være det samme som den ovenfor viste 2-personer Ford V8 årgang 1937. Hvis ikke, har han udråbt en forkert morder til et Dobbeltmord!

Det danske vejr indbyder ikke til kørsel i mange måneder med kalechen nede.

En cabriolet er en type bil, hvor taget eller som det også hedder kalechen kan foldes væk på kort tid. Ordet cabriolet kommer fra fransk, afledt af cabriol 'bukkespring', af latin caper 'ged', pga. de første modellers ujævne gang.

De cabrioleter, som bare er en version af en bilmodel med fast tag, er ofte tungere og "slasket" i det end den oprindelig model med fast tag. Det skyldes, at hele bilens afstivning går normalt gennem taget og undervognen.

Hos cabrioleter er den sammenklaplige kaleche i vejen, så skal ingeniøren tænke anderledes. De skal nemlig ligge hele afstivningen ned i undervognen på bilen. Det kan godt mærkes, når man er ude at køre i den. Cabrioleter er ikke kendt for at have en god komfort.

Begrebet "Dollargrin" blev første gang anvendt på tryk i avisen Politiken primo 1948.