Tegninger af lejligheden Dines Bogø Webmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret.
Dobbeltmordet: Generelt


Politiets rids af lejligheden og redaktør Knud V. Zeltners tegning 1955.
Skitse fra avis. Med rødt markeret forkerte angivelser. Selve lejligheden er heller ikke tegnet helt korrekt.

Der er to fag vinduer i spisestuen. Dør fra spisestue til korridor er i hjørnet af spisestuen. Komfur i køkken stod ikke ved vinduet. Radiator i dagligstue står på den anden side af mellemdør. Vilhelm Jacobsen lå mere skråt ind mod dagligstuen. Inger Jacobsen lå ikke i den vinkel.

I avisartikler ser man ofte, at lejligheden på tegninger og fotos er angivet forkert. Forklaringen er sikkert, at lejlighederne på 3. og 4. sal th. i nr. 74 var indrettet anderledes end lejlighederne på de nederste etager. Ændringen var sket allerede i 1932.

Har journalisterne set tegning af lejligheden på Teknisk Forvaltning har de været i god tro. Har de f.eks. været på besøg på 1. og 2. sal th. har de set en hel anden indretning.
Soveværelset.

Inger Margrethe Jacobsen er iført spadseredragt. Under kroppen ligger en pude og hun er dækket af en dyne. Et viskestykke og en snor er viklet om halsen. En stok er anbragt oven på dynen. Hun har kraftige læsioner i hovedet Hun har mistet meget blod.
Venstre tegning angiver, hvorledes fru Jacobsen kan have ligget inden hun fik de sidste dødbringende slag. Derefter er hun trukket ind i værelset, tildækket og døren lukket.

På højre tegning angiver ringe store blodpletter og grå markering er en dyne. Dynen kan have ligget tæt op ad døren og måske være årsag til at hushjælpen Katy Jørgensen siger, at døren var svær at få op. Katy Jørgensen nævner noget om fru Jacobsens ben.

Erik Haaest skriver i sine bøger, at det er muligt politiet har vendt fru Jacobsen 180 grader inden hun blev fotograferet?
Herreværelset.

Den yngre hushjælp Asta Hansen finder Vilhelm Jacobsen i herreværelset.

Vilhelm Jacobsen er iført det jakkesæt, han har anvendt på kontoret. Et tæppe er lagt over liget. Viskestykker er viklet om halsen. Under hovedet ligger en hovedpude. Der er flere ansigtlæsioner. Højre pulsåre er skåret over. En stol med et ødelagt ben er væltet over liget. En stok er anbragt oven på liget. Ved liget ligger der blomster fra en vase.

Flere fund ved Jacobsens lig har politiet aldrig offentliggjort. Nogle vigtige detaljer, der fortæller lidt om Vilhelm Jacobsens sidste minutter og som giver en antydning af motivet.
Ægteparrets yngste hushjælp Asta Hansen (født 1920) fandt kontorchef Jacobsen i herreværelset. Hun var om morgenen gået gennem porten til gården og stillet sin cykel ved køkkentrappen.