Kriminalassistent Emanuel Rose fortæller BogøWebmaster: Dines Bogø


Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret.

Dobbeltmordet: Generelt


Emanuel Johannes Rose, Frederiksberg PolitiKriminalassistent Emanuel Rose var en af de kriminalfolk, der op ad formiddagen blev sendt til lejligheden på Peter Bangs Vej 74, 3. th., da man havde konstateret at sagen var større end først antaget.

Rose er bl.a. inde på, at man skal interessere sig mest for drabet på fru Inger Margrethe Jacobsen. Hun kendte morderen eller dennes forbindelser. Kontorchef Jacobsen blev først myrdet senere mener kriminalassistenten.

Oberregierungsrat Schneider fortalte til Rose i 1948 under en afhøring i Sydtyskland, at han havde været leder af tyskernes indkøbscentral i Danmark og i den egenskab havde han mødt kontorchef Vilhelm Jacobsen flere gange i firmaet Carl Holten.

Firma Carl Holten/English House syede uniformer for tyskerne og kontorchefen havde haft kontakt til Schneider i forbindelse med bestilling og betaling af leverancer.

Kontorchef Jacobsen tilbød altid cigarer af mærket Silvana, når Schneider var til møde på kontoret i Frederiksborggade 18 på 1.sal. Det var Schneider, der havde anbefalet Jacobsen at få en arierattest, da Vilhelm Jacobsen havde et jødisk udseende. Hans farmor var af jødisk afstamning.