SÆRUDSTILLING om Dobbeltmordet ...... Webmaster: Dines Bogø


Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret".


Detailsider ........ Bogø ......... Foredrag om Dobbeltmordet ........ Bogø ......... Fotos fra særudstillingen
Dines Bogø Dines BogøSærudstillingen om Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej blev åbnet af Rigspolitichefen 25. maj 2011. Udstillingen, der blev lavet af museumsleder Frederik Strand, på Politimuseet skulle være lukket 30. december 2011, men på grund den store interesse, blev særudstillingen forlænget til 29. februar 2012.

Plakaten til særudstillingen viser kontorchef Vilhelm Jacobsen der ankommer til Peter Bangs Vej 74 med taxa fra Nørrevold 19. februar 1948 kl. ca. 17.40. Ved gadedøren kontaktes han af to personer, der få sekunder før er ankommet med taxi fra Smallegadekrydset.

John Lundgren har lavet den originale tegning, der blev brugt som forlæg til plakaten.

Tegningen blev lavet til Dines Bogø til brug for foredrag om "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej".


Kontorchef Jacobsens herreværelse blev genskabt på Politimuseet, Fælledvej 20, 2200 Kbh. N.På særudstillingen kunne man se mange effekter fra sagen, audio- og videoklip, stort antal fotos og der var rig lejlighed til at læse om flere af de teorier, der gennem tiden har været fremsat om motiv og gerningsmænd.

Desuden var der gennemgang af politiets arbejde og pressens mangeårige omtale af sagen. Tre forskellige vinkler. Kun i meget få tilfælde korrigerede politiet dengang og senere pressens mange forkerte oplysninger.

I tilknytning til udstillingen var der arrangeret forskellige foredrag, temadage og særlige rundvisninger.
Dines BogøEffekter skaffet til særudstillingen


Dines Bogø Dines Bogø
Tv. Ringsted Radiomuseum havde udlånt en radiomodtager af den type, der stod i herreværelset hos kontorchef Vilhelm Jacobsen. Th. Rekonstruktion af tæppet fra herreværelset.

Dines Bogø Dines Bogø
Inger Jacobsen blev slået ned med en lampe, der stod i dagligstuen. En 25 års-jubilæumsgave fra personalet til kontorchefen. Th. En stol fra herreværelset på Peter Bangs Vej.